Hem Arkiv Om oss Aktuellt
 

.... Har du funderingar eller frågor så mejla oss gärna : ettdodsbo@dodsbo.com

 

.....Vi är tre konstnärer som är utbildade vid Kungl. Konsthögskolan. För närvarande bor och arbetar vi i Stockholm.

....

Nanna de Wilde, född 1975 i Västerås, uppvuxen i Fläckebo och Västerås.

Att komma nära din själ

För mig har en person bakom sakerna blivit alltmer påtaglig och det har blivit oundvikligt att inte vilja lära känna henne. Jag läser hennes anteckningar, fotograferar hennes underkläder och känner hennes doft och vill inte att hon ska reduceras till föremål. Samtidigt känner jag en sorg över att lära känna en människa i efterhand. En sorg som kanske växer för varje föremål jag bekantas med. Vi kan ju aldrig träffas levande i livet hon och jag, det är försent, men kanske kan vi mötas någon annanstans?

Se hemsida.

...

Terese Bolander, född 1976 i Västerås, uppvuxen i Gnarp.

Någon som jag aldrig känt har försvunnit. Jag har svårt att greppa det. Först är det ingenting sedan är det något sen är det ingenting igen.

Se hemsida

... Kristina Stark, född 1978 i Borås, uppvuxen i Limmared.

Det som intresserar mig mest med dödsboet är den tid som det skildrar. Genom sakerna kan man följa ett liv; från naiva barnteckningar till mönsterskisser för klänningar till brev som skrivits med en gammal och ostadig hand.

Det blir så tydligt att hon har funnits men också att hon nu är död. Dödsboet tvingar mig att tänka på min egen dödlighet. Det både fascinerar och skrämmer mig.

........Se hemsida

....